Domy dla dzieci im. Jana Pawła II

Nr konta:

Archiwum

06 luty 2016

Karnawał to miła tradycja przepełniona muzyką i zabawą, gdzie ważnym elementem tego okresu są bale karnawałowe. Bal karnawałowy to dzień niezwykły, często wyczekiwany przez wiele tygodni. Tak też było u nas. W dniu 06 .02.2016 r. w Domu Matki i Dziecka odbył się bal karnawałowy. Tego dnia już od rana wychowankowie szykowali się do zabawy. Sala balowa wystrojona przez naszych wychowanków ogromną ilością balonów zapraszała do pląsów. Dzieci przebrane były za bohaterów znanych bajek – można było spotkać wróżki,kotka, królewny,czarownice, bałwana, aniołka, diabełka – nie sposób zliczyć i wymienić tych wszystkich postaci. Rozpoznać dzieci było bardzo trudno.Na sali podczas pląsów robiło się kolorowo, wszyscy bawili się wesoło, uśmiech nie znikał z twarzy mimo chwilowego zmęczenia. Wychowankowie bardzo chętnie uczestniczyli w różnych konkursach przygotowanych specjalnie dla nich przez wychowawców. Smiechu było co nie miara! Nagrody zdobyte podczas konkursów sprawiły ogromną radość naszym wychowankom. Podczas balu na stołach królowało przepyszne jedzenie które wychowankowie wraz z wychowawcami przygotowali na tą specjalną okazję.Mimo zmęczenia humor dopisywał cały czas. Kiedy czas zabawy dobiegł końca dzieci z żalem opuszczały salę balową. Wspólna zabawa przyniosła wiele radości naszym wychowankom, a to było głównym celem tego balu. Kolejny bal karnawałowy już za rok – już nie możemy się doczekać!